Consiliere psihologica primara

Scopul programului de consiliere psihologica primara este: Promovarea si optimizarea sanatatii  , a dezvoltarii umane.

Programul online pentru dezvoltare personala se adreseaza celor ce se confrunta cu situatii de viata dificile, in care amenitarea si pericolul se resimt acut, efortul psihic depus pentru a face fata acestora fiind sustinut.

Cand am nevoie de acest program?

Exemple de situatii care pot fi abordate cu ajutorul acestuia:

  • ingrijorari  ce pot avea ca punct de plecare sanatatea, banii sau cariera. Pe langa ingrijorarile recurente, mai apar simptome fiziologice persistente, precum: dureri musculare, insomnii, ameteli si iritabilitate.
  • ganduri, imagini, impulsuri intruzive (obsesii) si comportamente care se repeta sau sunt asemanatoare cu un ritual (compulsii). Aceste comportamente apar de obicei pentru a reduce disconfortul produs de obsesii. Cele mai raspandite obsesii sunt frica de a fi contaminat si teama de face un comportament neadecvat.
  • evitarea crescuta a situatiilor care pot declansa atacuri de panica. In timpul unui atac de panica persoanele au impresia ca au un atac de cord, innebunesc sau se  sufoca, fara a putea identifica un motiv anume. Simptomele atacului de panica sunt: palpitatii, durere in piept, transpiratii, tremor, senzatii de sufocare, teama de moarte, teama ca o sa piarda controlul, senzatii de irealitate.
  • un eveniment socant, traumatizant din viata individului, cum ar fi un atac fizic, asistarea la moartea cuiva, moartea neasteptata a persoanei iubite sau un dezastru natural. Simptomele specifice acestui tip de tulburare anxioasa sunt: “retrairea” evenimentului traumatizant (cosmaruri, flashback-uri); comportamente de evitare (cum ar fi evitarea locurilor legate de trauma etc.), detasare de ceilalti, iritabilitate, insomnii, dificultate de concentrare.
  • o teama puternica de a fi judecat de catre ceilalti sau frica de a fi pus intr-o situatie jenanta. In formele mai intense aceasta anxietate genereaza un comportament de evitare. Simptomele fizice asociate: palpitatii, transpiratii, tremorul vocii, inrosirea fetei etc.
  • o reactie de frica intensa fata de un anumit obiect, animal sau situatie (cum ar fi paianjeni, caini, inaltimi etc.). Aceasta poate duce la evitarea exagerata a unor situatii obisnuite din viata de zi cu zi.

Daca va regasiti in situatii asemanatoare, prin parcurgerea programului pentru dezvoltare personala online veti intelege mecanismul de functionare al propriei persoane si impreuna vom gasi solutii viabile.

Parcurgerea programului presupune o serie de discutii online, durata acestui program fiind variabila, in functie de problemele existente. In urma unei evaluari psihologice initiale, concretizata prin completarea unor chestionare online, programul va fi particularizat.

Costul unei sedinte online de consiliere este 80 ron/30 minute.
Programul poate fi adaptat ritmului dumneavoastra de viata!